Puppy training

Puppytraining, privé-les of in groep

Als hondentrainer zorg ik ervoor dat jij en je pup samen een perfecte start nemen. Wat leren we zoal tijdens deze trainingen? De pup wordt gesocialiseerd zodat hij perfect omkan met andere honden en mensen.  Ook leert hij aandacht te hebben én houden voor zijn baasje en aan een lijn wandelen zonder trekken. Uiteraard wordt ook de nodige aandacht besteed aan basiscommando's zoals zitten, liggen, blijven, komen, enz.

Puppytraining geef ik niet enkel op één vastgelegde locatie. De lessen gaan door op verschillende locaties. Ook worden de pups in contact gebracht met mijn eigen roedel, dit om ze niet enkel met andere pups in contact te laten komen maar ook met volwassen honden (waarvan vooraf al geweten is dat er geen agressieve of té dominante persoonlijkheid tussen zit). Zodoende leert de puppy meteen omgaan met verschillende situaties, geluiden, omgevingen. Je kan kiezen voor twee mogelijke formules: puppytraining in privéles of groep.

PrivélesJouw pup krijgt tijdens de les dus de volledige aandacht en op korte tijd leer ik jou hoe jij zelf je pup kan leren zitten op commando, aan de lijn wandelen zonder trekken, komen als je roept, enzoverder. Daarbovenop is het ook mogelijk om heel flexibel om te gaan met de planning aangezien enkel jijzelf en ik onze agenda's langs mekaar moeten leggen om lessen in te plannen. Nadeel is dat ik deze privéles uiteraard niet kan doen tegen hetzelfde tarief als een groepsles. Ieder kan voor zichzelf uitmaken of dit nadeel opweegt tegen de voordelen, of net andersom.

Groepsles: Het is ook mogelijk om in groepjes van maximaal 4 honden les te volgen. Tijdens deze lessen volg ik ongeveer hetzelfde schema als tijdens de privéles. Voordeel hier is dat het een groepsles is, dus is de prijs ook wat lager ten opzichte van privéles. Nadelen kunnen zijn dat de lessen niet 100% specifiek kunnen worden afgestemd op 1 pup, er zijn meerdere 'studenten' dus moet de aandacht worden verdeeld. Ook hier kan ieder voor zichzelf uitmaken of dit voordeel opweegt tegen de nadelen, of net andersom.