Andere mogelijkheden…

Angst overwinnen, revalidatie en training, hondenloopband...

Angst voor honden overwinnen

Sommige mensen, zowel kinderen als volwassenen, zijn bang van alle honden, groot en klein. Na groen licht en/of in aanwezigheid van je behandelende psycholoog of psychiater kunnen we proberen om die angst spelenderwijs en geleidelijk aan samen te overwinnen. Mijn Shelties (Shetland Sheepdogs) zijn hiervoor vanwege hun zacht karakter uiterst geschikt.

Hondenloopband

Dierenartsen, revalidatiecentra, kennelhouders, enz, tegenwoordig gebruiken velen van hen een loopband die speciaal voor honden is ontworpen.  Een loopband kan erg handig zijn om honden met een groot overschot aan energie hierop extra te laten wandelen of lopen. Dit mag wel niet worden gezien als een vervanging van echte wandelingen, maar dient te worden gebruikt als een aanvulling ervan.  Ook bij revalidatie of om de strijd met overgewicht aan te gaan, kan een loopband aangewezen zijn. Jammer genoeg zijn deze apparaten nog vrij duur.  Per half uur kan je jouw hond laten wandelen of lopen, de snelheid kan uiteraard perfect worden aangepast aan elke hond.  Ik blijf uiteraard de hele tijd erbij en zorg dat de training optimaal verloopt.  Dit kan indien gewenst worden gecombineerd met een sessie hondenmassage voor en/of na de loopsessie.

Zelf nog een vraag of idee?

Nog een idee of vraag? Laat het me gerust weten via het contactformulier, dan bekijken we samen wat ik voor je kan betekenen. Antwoord verzekerd!