Voorstelling

Over mijzelf en de werking van High Therapy

Het is wellicht een cliché maar al van kleins af aan ben ik een enorme dierenvriend. Het zijn vooral honden die mij altijd al hebben gefascineerd en het werd al snel een passie om honden te leren begrijpen. Ze kunnen dan wel geen mensentaal, hun gedrag en de signalen die ze bewust of onbewust geven zijn net zo goed. Uiteindelijk komt het er alleen maar op aan om deze signalen te herkennen en daar gepast mee om te gaan. Via cursussen, literatuur én praktijkervaring heb ik geleerd hoe je met honden in twee richtingen kan communiceren.

Al zijn er meerdere trainingstechnieken, ik ben een positief ingesteld persoon en verkies als hondentrainer dan ook een positieve trainingsmethode: de iClicker-methode. Dit is een methode waarbij je in essentie de hond beloont als hij of zij wat goed doet. Deze methode wordt door tal van professionals en liefhebbers hoog aangeprezen, niet enkel omdat het een positieve trainingsmethode is maar ook omdat die bovendien snel resultaat oplevert.

Verder ben er ook heel sterk van overtuigd dat het gezelschap van honden een therapeutische werking heeft, hetgeen bovendien met meerdere wetenschappelijke studies is aangetoond. Daarom leg ik me er ook op toe om samen met mijn therapiehonden, Hyko en Yado, rusthuisbewoners te bezoeken. De persoonlijke ervaring die ik opdeed in de zorgsector waar ik een vijftal jaar werkte, komt daarbij uitstekend van pas.

Momenteel werk ik ook al meerdere jaren in het bijzonder onderwijs waar ik insta voor de begeleiding van kinderen van en naar school. Daar leer ik dagelijks bij om op een constructieve manier om te gaan met onder andere probleemjongeren en autistische kinderen. Het is eveneens voor deze doelgroep dat ik mijn persoonlijke werkervaring combineer met de activiteiten van High Therapy. Ook voor deze doelgroep kunnen activiteiten met honden immers heel rustgevend en/of stimulerend werken.